Bloggintresserade

fredag 6 februari 2009

Ola årets havsfiskare 2008!


Min gode vän och fiskebroder Ola Esbjörnsson har fått en fin utmärkelse, årets havsfiskare 2008!
Ett stort grattis från mig!

Han tog i somras från våran båt sin 44:dje art i Storfiskregistret nämligen en Kanadaröding på 4400 gram fångad på en Apex i Storsjön den 11 Juni 2008!


Boka in några guidade turer med mig, på Storsjön eller Kallsjön i sommar och fånga några stora Kanadarödingar och Öringar Du/Ni också, klicka på länken Ogges Charterfiske.


Följande finns att läsa på outdoor.se-Sportfishing news

”Årets utmärkelse tilldelas Specimenfiskaren och artjägaren Ola Esjörnsson för framgångsrikt artinriktat fiske i havet och för att han lyckats fånga hela 24 arter i vikter som kvalar in i Sportfiskarnas Storfiskregistrering.
Ola Esbjörnsson från Tibro är en mästare med alla sorters fiskespön. Vid 33 års ålder har han registrerat fantastiska storfiskar av hela 49 olika arter inom Sverige. Han är en av två personer som har haft svenskt rekord i både salt och sött vatten. Ola har tagit med sig flera av lärdomarna från sitt sötvattensfiske ut på havet och fiskar alltid målinriktat och riktat mot de arter han för tillfället satsar på. 1998 var han den förste som kvitterade ut en lagerkransad storfisknål ur Sportfiskarnas Storfiskregistrering för 20 olika arter. 2005 var han först till 30 arter och 2007 först till otroliga 40 arter. Efter 2008 står han nu på hela 49 arter och närmar sig historiska 50 storfiskarter som första fiskare någonsin. Bland de storfiskarter han lade till listan under 2008 kan nämnas havsabborre, paddtorsk, piggvar och slätvar, samtliga tagna under riktade satsningar efter arten. Ingen annan sportfiskare har 24 storfiskarter från havet och de flesta är alltså fångade under de tre senaste säsongerna!”

Så lyder motiveringen som en enhällig jury, bestående av representanter för Göteborgs Havsfiskeklubb (GHFK), Sveriges Sportfiske- och Fiskevårdsförbund och sportfiskemedia satt på pränt när de valde att dela ut priset för år 2008 till Ola Esbjörnsson, Tibro.
Sportfishing News Björn Blomqvist

Inga kommentarer: