Bloggintresserade

tisdag 10 februari 2009

Ånnsjön i vinterskrud!


I Juni är det två år sedan jag och Burre (Lars-Göran Nilsson) fick äran att fiska tillsammans med 3 av Sveriges skickligaste Artjägare. Leif Krause och Nicklas Kolbeck samt kungen själv Ola Esbjörnsson samt Håkan Brugård ansvarig för Sportfiskarnas Storfiskregister, som hade ordnat alltihopa vid Ånnsjön.


Måndag

Nu var det dags för mig att återvända till Ånnsjön fast skillnaden var att det nu var vinter och i stället för båt så var det skoter som gällde.
Med denna gång var Anders Hedström från Hallen (som vi köpte båten av)samt Hasse "Sjöman" från Ånn, fast numera är han en landkrabba.

Jag och Anders kom upp till Ånns Servering vid 10.00 på Måndagen och Hasse var redan på serveringen.


Vi drack några koppar kaffe och surrade på, det var ett jävla skitväder ute.

Vid 13.00 tiden, efter att vi checkat in på Ånns vandrarhem som ligger i anslutning till serveringen, så bestämde jag och Anders att vi skulle ta en tur med skotrarna och reka området. Vi åkte ca en mil på skotern och målet var att hitta området utanför Järpön och Granön, där vi trollade sommaren 2007.

Problemet var att vi såg nästan ingenting pga snö och ca 12-15 meter/sekund.
Nåväl så for vi in och sökte lä bakom en holme och satte igång grillen, samt spritköket, och vi fick i oss lite varm mat och kaffe!

Sen bestämde vi oss för att hitta tillbaka till Ånn, men det var inte så lätt för att sikten var kanske 3 meter bitvis, men efter en stunds letande så var vi tillbaka på serveringen.
Vi käkade middag där och Hasse gjorde oss sällskap, väldigt trevligt är det numera sen det har blivit nya ägare till serveringen och Vandrarhemmet, Anna och Marcus!

Några pilsner och ett par Gin Tonic slank väl ner också och vid 23.00 tiden så var det sängdags.

Tisdag

Klockan 08.00 så var Hasse på plats och vi åt en gemensanm frukost i Vandrarhemmets kök.

Sen tog vi sikte på området kring Järpön och vädret var fantastisk fint ca 6-7 grader och nästan helt vindstilla och en strålande sol.

Vi började borra några hål, isen var väl inte så tjock ca 60-70 cm, och djupet var ca 12-13 meter, efter en stunds pimpling utan en dragnings så gick vi mot grundare vatten och vid 6-7 meter så fick jag en 3 hektos röding som hade slukat Rödingräkan med maggot.

Sen hände inte så mycket på en stund, men helt plötsligt så fick både Anders och jag napp samtidigt, Anders en 3 hektos Röding och jag en fin 6 hektos äkta fjällröding.

Sen bröt vi för fika och vi åkte in på Järpön och fick lite lä, då det hade börjat blåsa lite mer. Grönsakssoppa och mackor och grillad korv samt kaffe satt fint.

Sen for vi ut och fiskade i samma hål som innan fikat och Anders fick en liten kanadaröding på ca 2 hekto, men sen hände inget mer och vi for tillbaka till serveringen och vandrarhemmet och började packa oss ur rummet och vi avslutade med middag på servering, som var toppengod, både serveringen och vandrarhemmet kan verkligen rekommenderas.

Tack till Anders för som alltid lika trevligt sällskap och även ett stort tack till Hasse "Landkrabba" som ville följa med ut på Ånnsjöns vidder.

Inga kommentarer: